Flere norske arbeidsgivere bør nå vise moderniseringsappetitt og investeringsvilje. Erik Haugen ser på hva andre revolusjoner kan lære oss om hvem som tjener mest på å ta i bruk ny teknologi i et debattinnlegg i Finansavisen. Nå er er på tide å bruke smarttelefonen til noe smart.

Les debattinnlegget i sin helhet på finansavisen.no

 

Finansavisen-debatt-Techtesp

Faksimile fra Finansavisen, 23. oktober.

Gjennom historien har ulike revolusjoner bidratt til utvikling av nye teknologier, alt fra the spinning Jenny i Englad til Apples lansering av iPhone i 2007. 13 år senere har alle nordmenn en smarttelefon, og vi bruker den hele tiden – men hovedsakelig privat. Selv om arbeidsgiver besørger telefonen for mange av oss, har få bedrifter gitt sine ansatte stort mer enn tilgang til e-post, og kanskje en app for å levere reiseregninger. De som derimot har gitt de ansatte noe smart å bruke smarttelefoner og tilsvarende utstyr til, har oppnådd store fordeler.

Flere norske arbeidsgivere bør nå vise moderniseringsappetitt og investeringsvilje tilsvarende den som våre politikere la for dagen i elbilspørsmålet. Det høye lønnsnivået gir bedrifter i Norge mer igjen for hvert innsparte minutt enn i nesten alle andre land i verden. Dette handler ikke nødvendigvis om å kutte i staben, men om å legge til rette for de mange små effektiviseringene som får mye mer ut av hver enkelt ansatt.

Mobilitetsforum 2020-CTA