Med sitt viktige samfunnsoppdrag har Mesta bygget Norge gjennom over 200 år. Nå har Mesta valgt Techstep og våre plattformer Flow og Origo Business Cloud som et ledd i å sikre sin videre vekst og lønnsomhet.

Mesta er et sånt selskap som nesten alle i Norge har et forhold til, enten de vet det eller ei. Den over 200 år gamle bedriften omsetter for like over fire milliarder kroner i året, og sysselsetter mer enn 1500 personer som bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur over hele landet.

 

Du har sikkert møtt de gule bilene og folka som brøyter snø på vinteren og fikser skader på veiene våre. I 2019 utbedret de også fergekaier i Sogn og Fjordane (nå Vestland fylke), bygde sikrings- og snøoverbygg på Bergensbanen, og fikk på plass 55.000 meter rekkverk mellom Arendal og Tvedestrand. Ja, og så ferdigstilte de både Ekebergtunnelen og Svartdalstunnelen – faktisk et par uker før tiden. Mesta holder med andre ord norske veier, fergekaier og jernbaner åpne og trygge for trafikk. Hver eneste dag, hele året.

Meste snømåking

Svært få av Mestas ansatte tilbringer dagene sine på et kontor. Derfor må de ha mobile enheter – blant annet iPhone, iPad og ulikt tilbehør – for å koordinere og utføre den digitale delen av arbeidsoppgavene sine.

Nå står Mesta midt oppe en prosess hvor de skal styrke sin konkurransekraft gjennom innovasjon og utvikling. Det betyr at de skal realisere produktivitetsforbedringer i eksisterende virksomhet, identifisere nye løsninger og øke utnyttelsen av digitale verktøy – både i egen organisasjon og i samarbeid med underentreprenører, partnere og kunder.

Svært få av Mestas ansatte tilbringer dagene sine på et kontor. Derfor må de ha mobile enheter – blant annet iPhone, iPad og ulikt tilbehør – for å koordinere og utføre den digitale delen av arbeidsoppgavene sine, og de må ha riktig programvareverktøy. Dette var Mesta godt i gang med, feltarbeiderne var allerede utstyrt med apper som Handyman, Workplace, Elrapp og Office 365. I samtaler med Techstep viste det seg likevel at vår leveransemodell for Managed Mobility Services kunne løfte digitaliseringsarbeidet deres til et høyere nivå. Mesta valgte derfor å inngå en avtale med Techstep som løper i to år fra august 2020, med en verdi på litt over 10 millioner kroner. Les mer om Flow

Vi er veldig stolte over å få bidra til Mestas digitaliseringsarbeid på denne måten. Våre løsninger vil gi dem nødvendig oversikt og kontroll over selskapets mobile maskinvarepark, og de ansatte får en selvbetjeningsportal hvor de først kan velge sin egen mobiltelefon (fra et predefinert utvalg) og deretter ordne alle mobilbehov som dukker opp gjennom telefonens livsløp.

Samtidig vil vi sikre at både IT-folkene og økonomiavdelingene får en veldig mye enklere jobb med de ansattes mobilbruk. Plattformen er dessuten GDPR-compliant, bedrer tryggheten og sikkerheten for både Mesta og den enkelte mobilbrukeren, og den gir også selskapet en effektiv måte til å ta i bruk nye apper og mer funksjonalitet i nær fremtid.

Eller for å si det på en annen måte: Mesta har bygd og utviklet Norge i over 200 år. Det er umulig å vite hva som må til for å sikre at de skal kunne holde på med det i 200 år til, men nå får vi i Techstep i hvert fall bidra med teknologi og løsninger som bidrar til å ruste dem for de neste skrittene på veien.

Kontakt oss for å finne ut mer om Flow og Origo