Derfor begynner reell mobilsikkerhet med MDM

Bedriftens data er altfor verdifulle til å overlate mobilsikkerheten til hver enkelt ansatt. Det finnes en langt sikrere løsning: MDM, som også effektiviserer og forenkler den mobile hverdagen.

De fleste av oss har allerede tilgang til e-post, kalender, sosiale medier og dokumenter overalt så lenge det er 4G-dekning og batteri på mobiltelefonen. Kanskje har arbeidsgiver også gitt dere tilgang til apper – noen har til og med egenutviklede apper. Dette er ofte kalt lavthengende frukter, og er for mange helt avhengighetsskapende.

Smarttelefonen er blitt en kroppsnær superrask datamaskin som alle har med seg overalt og hele tiden. Enda raskere skal innholde og opplevelsene strømme når 5G kommer om bare kort tid. Baksiden av medaljen er høyere risiko for at ansattes mobile enheter blir kanalen for angrep mot både den ansattes private liv men også bedriftens sensitive data.

 

Mer fart, større risiko - også for den ansatte?

Hvilken sikkerhet har dere på plass for å beskytte bedriftens data og ivareta ansattes personvern? Brukes tofaktorautentisering eller helst sertifikatbasert pålogging uten passord? Brukes ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk? Fjernslettes enheten når innlogging mislykkes ti ganger på rad? Hvilke krav har dere til at operativsystem, patching og apper oppdateres, slik at viktige sikkerhetshull blir lukket?

Og kanskje viktigst av alt: Er det opp til hver enkelt ansatt å iverksette mobilsikkerheten på sin egen enhet? Til det vil jeg svare: Jeg håper ikke det. Det er en dårlig trøst at det er den ansattes feil når bedriftens data er på avveie.

En god tommelfingerregel for god mobilsikkerhet er at de ansatte har nyeste hardware og nyeste operativsystem, samt at operativsystemet og appene holdes oppdaterte. Når dette av ulike årsaker ikke lar seg oppfylle til enhver tid, må dere ha et bevisst forhold til hvordan risikoen som oppstår skal håndteres.

 

Dette er MDM

Det er her MDM (Mobile Device Management) kommer inn i bildet. Kjært barn har mange navn: UEM (Unified Endpoint Management) og EMM (Enterprise Mobility Management) og EDM (Enterprise Device Management) er alle benevnelser på typer av styringssystemer som stort sett gjør det samme for virksomheten.

 Når vi i Techstep snakker om MDM, mener vi sentralisert konfigurering, fjernstyring og sikkerhet for mobiltelefoner, nettbrett og andre mobile enheter. Dette inkluderer oppdatering, overvåking og distribusjon av operativsystemer, utsendelse av applikasjoner og sertifikater basert på virksomhetens policy.

 MDM fra for eksempel MobileIron eller VMWare kan gi arbeidsgiver store forbedringer i effektivitet og fleksibilitet uten at det går på bekostning av kapasiteten i IT-avdelingen. Det er en del av vår tjeneste Flow, som også inkluderer fysisk utrulling, support, kostnadskontroll, kundeportal, finansiering, forsikring og «end-of-life-håndtering».

MDM handler imidlertid ikke bare om de fantastiske mulighetene; en MDM-løsning med sine systemtekniske mekanismer gir en hensiktsmessig og solid grunnmur av sikkerhet – for de mobile enhetene, for bedriftens data og brukernes personvern. MDM omhandler ulike tilganger til bedriftens data, sikring av e-poster, sikring av bedriftsdata på enheter, håndheving av selskapets policyer, integrering og administrasjon av mobile enheter.

 

Derfor gir MDM økt mobilsikkerhet

Formålet er å forenkle og forbedre administrasjonen av mobile enheter. MDM øker muligheten til å støtte de mobile enhetene, sikkerheten og funksjonaliteten for bedriften, samtidig som den ansatte opprettholder en høy grad av fleksibilitet som bruker.

Her er noen av fordelene ved MDM som styrker mobilsikkerheten i bedriften:

  • Full kontroll over alle enhetene som gir tilgang til bedriftens data og apper

  • Konfigurasjon av alle enhetene slik at de er klare til bruk rett ut av esken

  • Oppsett av enhetene i henhold til bedriftens policyer

  • Oppdatering av utstyr, applikasjoner, funksjoner eller policyer på svært en skalerbar måte

  • Sentral overvåking og koeksistens med andre systemer som sikrer at enhetene fungerer og brukes i henhold til policy

Når bedriften bruker MDM blir det behagelig lite sikkerhet hver enkelt ansatt må og bør tenke på. Faktisk kan de aller fleste klare seg med ti enkle råd. Disse kan du laste ned ved å trykke på knappen under og enkelt gjøre til mobilvettregler i din bedrift.

Last ned policymal