Når du gir dine ansatte tilpasningsdyktige, mobile enheter, kan de spare tid på å gjøre jobben sin enklere og mer effektivt. Slike enheter gir flere fordeler for både arbeidsgivere og ansatte.


Det er ingen tvil om at dagens teknologi gir oss mange fantastiske muligheter. Bare det at vi enkelt kan gjøre mye (ja, kanskje til og med det meste) av jobben vår på mobiltelefonen, forenkler hverdagen for mange.

Hemmeligheten er å senke terskelen for å ta teknologien i bruk – gjøre den enklere og mindre distraherende, men likevel tilgjengelig.

Fordeler med tilpassede arbeidsverktøy

Når bedrifter kombinerer Techsteps Managed Mobility Services (MMS) med Samsung-telefoner utstyrt med Knox Configure, blir det veldig mye enklere å tilpasse de ansattes enheter slik at det skapes et skille mellom jobb-applikasjoner og den private sfæren. Med en funksjonalitet som kalles «Tailored Tools» (Skreddersydde verktøy) kan bedriften sette opp egne områder på de ansattes telefoner hvor de samler applikasjoner som de trenger for å gjøre jobben sin. 

Dette gir mange fordeler. Først og fremst sparer det tid ved å ta bort noe av kompleksiteten ved en mobiltelefon eller et nettbrett. Når appene du faktisk skal jobbe med er samlet på ett sted, og man filtrerer bort varsler fra apper som ikke har noe med jobben å gjøre, minimerer du risikoen for å bli forstyrret av andre ting. Det gir høyere effektivitet for både arbeidsgiver og ansatt og med Techsteps MMS-løsninger blir det i tillegg svært enkelt å gjøre dette for et stort antall brukere samtidig.

Når enheter tilpasses arbeidsoppgavene, forenkler det også brukerstøtten. Hvis alle enheter har samme konfigurasjon og applikasjoner, vil flere av brukernes utfordringer bli mer ensartet, og dermed enklere å løse. Dette bringer den ansatte raskere tilbake til sine arbeidsoppgaver.

Se webinar som viser grensesnittet til Samsung Knox Configere

Tåle en støyt – være litt smart

Nå er det ikke bare appene og arbeidsflatene som kan tilpasses arbeidsoppgavene. Samsung har et bredt sortiment av mobile enheter også i det såkalte «rugged»-segmentet, hvilket betyr at de blant annet tåler støv, støt, trykk, søle og vann. Det finnes dessuten et bredt spekter av tilleggsutstyr fra kreative leverandører. Amerikanske KoamTac tilbyr for eksempel et deksel som gjør det mulig å utvide telefonens batterikapasitet betydelig, og samtidig bruke den som en hypereffektiv barcode-scanner.

I tillegg finnes det et nærmest uendelig utvalg av deksler og enheter som gjør din enhet i stand til å tåle røff behandling på IP69K-nivå når det er nødvendig, samtidig som du kan ha en enhet med en sylskarp skjerm og et fantastisk kamera til Teams-møtet med kunden eller hovedkontoret – for ikke å snakke om på privaten. Her snakker vi ikke bare om å velge en telefon etter jobben du har, men om å velge en telefon som kan tilpasses den jobben du til enhver tid gjør.

41_Government_Mix_Military action

Denne fleksibiliteten – særlig når den kjøpes som en tjeneste gjennom Techstep – gir store fordeler sammenlignet med utstyr som enten bare er «rugged» eller som det ikke finnes et bredt utvalg av tilleggsutstyr til: Med våre løsninger får den ansatte det han eller hun trenger i én enhet, og bedriften får full kontroll og oversikt fra én leverandør. Stort mer effektivt kan det knapt gjøres.

Når skal jeg kombinere Techstep MMS og Samsung Knox Configure?

Knox Configure er det verktøyet som gir bedrifter mest å spille på når de skal skreddersy Samsung-enheter til bestemte formål. Det er ikke feil å si at dette verktøyet passer for alle, men det er ikke helt riktig heller. De fleste kontoransatte er allerede nokså digitale og kan jobbe på farten når det er nødvendig, derfor er Samsung Knox Configure primært rettet mot selskaper med mange ansatte som sjelden eller aldri jobber bak et skrivebord – altså de såkalte «deskless workers».


Det er kanskje fabrikkansatte som bare trenger tilgang til en enkelt app i løpet av arbeidsdagen, et transportselskap med sjåfører som skal rapportere fullførte eller påbegynte oppgaver digitalt, eller utearbeidende ansatte i hjemmehelsetjenesten. Techsteps MMS-løsninger gjør det enkelt for bedriften å sette opp løsninger som er sømløst tilpasset ulike grupper av ansatte og deres funksjoner – løsninger som rett og slett bare fungerer.

Alle disse er gode eksempler på ansatte som kan ha stor nytte av enheter konfigurert med Samsung Knox Configure: Heller enn å måtte dra på kontoret eller arbeidsplassen for å rapportere noe på en datamaskin, kan de gjøre det raskt og enkelt via et nettbrett eller en mobil.

Trenger jeg en Managed Mobility Services-leverandør til dette?

Svaret er både ja og nei. Det er teknisk mulig for bedrifter å gjøre dette selv, men i litt større sammenhenger kan det være klokt å få hjelp. Hvis du for eksempel skal anskaffe, konfigurere og distribuere nettbrett til 400 ansatte som trenger å ha med seg et slikt skikkelig arbeidsverktøy  – og yte brukerstøtte etter hvert som de åpner opp eskene med sine nye enheter – kan det være krevende. Her kan en partner som Techstep gjøre både utrulling og anvendelse av det mobile utstyret enklere og sikrere for både bedriften og de ansatte.
Samsung Knox-1-1

En annen viktig ting å huske på, er at det krever ekspertise å konfigurere og administrere de tilpassede enhetene best. Først og fremst må enhetene være kompatible med Samsung Knox Configure, og det er viktig at hver forhandler vet hvilke som er kompatible eller ikke. Det er også veldig arbeidsbesparende å kjenne detaljene i hvordan Knox Configure fungerer, og det er det noen leverandører som er eksperter på.

Techstep er en MMS-leverandør som hjelper selskaper med å redusere kostnader og IT-kompleksitet, og som øker de ansattes produktivitet og tilfredshet. Samtidig sørger vi for at de mobile enhetene ivaretas på bærekraftig vis gjennom hele sin livssyklus. Vi har lang erfaring med Samsung-enheter, og har eksperter som er spesialisert på Samsung Knox Configure. Det gjør at vi har et godt overblikk over helheten og kan gi godt funderte råd om løsninger som passer din bedrift og deres behov.

Kontakt oss

Ønsker du et lite dypdykk i hvordan grensesnittet til Samsung Knox ser ut og hvordan du kan ta det i bruk for mobile enheter hos din virksomhet, ja da bør du se dette webinaret. 


Samsung_Knox_webinar_2021