Mobil sikkerhet: 13 grep alle bedrifter kan gjøre

 

Jo kraftigere verktøy mobiltelefonen er blitt, desto større er utfordringene innen IT-sikkerhet. Vi har laget en guide til de enkle og viktige tiltakene alle arbeidsgivere kan iverksette.

Jeg vil påstå at jeg alltid har vært en futuristisk person i telekom; hele tiden har jeg snakket optimistisk om mulighetene som mobiltelefonen kommer til å gi oss som arbeidstakere og på fritiden. Dersom jeg hadde tatt meg tid til å skrive dagbok, vil jeg likevel tvile på at jeg kunne gått tilbake til – la oss si – første nyttårsdag 2000 og lest noe i nærheten av det som mobiltelefonen representerer for oss i dag.

Nye muligheter, men også ny risiko

Det jeg prøver å si, er at de mulighetene som vi i dag kan knytte til mobiltelefonen, er langt foran det vi kunne forvente for 20 år siden. Når dine kolleger opplever økt mobilitet og fleksibilitet i hverdagen, går det som regel hånd i hånd med en utvidelse av funksjoner tilgjengelig fra mobiltelefonen: E-post, kalender, dokumenter og bedriftens egne apper er tilgjengelige over alt.

Et kraftigere verktøy er forsiden av medaljen; ny risiko er baksiden. Jo mer informasjon den ansatte har tilgang til over alt og hele tiden, desto større blir utfordringene knyttet til sikkerhet. De potensielle problemene som kan oppstå er allerede store, og med 5G og ekstremt raskere mobil datatrafikk vil risikoen bare øke.

Mobil sikkerhet gjennomsyrer alt det vi gjør for våre kunder: Det begynner med innebygget sikkerhet i mobiltelefoner og nettbrett, videre til utrulling, drift og oppdatering, og til slutt håndtering av enhetene når de ansatte ikke lenger skal bruke dem. Og for arbeidsgivere med behov for svært høy sikkerhet, har vi blant annet SecuSuite for Government.

sikkerhet_iStock-808157830-1Guide til mobile sikkerhetsgrep alle kan gjøre

Når jeg møter alt fra toppledere i privat og offentlig sektor, til IT-sjefer, styremedlemmer og daglige ledere, hender det ofte at jeg får spørsmålet: John Olve, hva kan vi selv gjøre (helt konkret) for å minimere risikoen når våre ansatte bruker mobiltelefon og nettbrett på jobben?

Nylig satte jeg meg ned og strukturerte det jeg mener er praktiske tiltak som alle bedrifter bør og kan gjennomføre for økt mobilsikkerhet. Denne guiden, med 13 ulike tiltak, kan du laste ned ved å trykke på knappen nedenfor.

Last ned guide

Blant de tiltakene som er viktigere jo større virksomheten blir, er en god policy som de ansatte faktisk forholder seg til. I disse dager utarbeider vi en standard policy som vi gjerne deler med kunder og andre interesserte, som enkelt kan tilpasses de fleste virksomheter. Dersom du laster ned guiden, lover vi å sende deg en policy straks den er ferdig.