Når du bruker mobiltelefonen skaper du elektroniske spor som kan være svært verdifulle for aktører du ikke vet hvem er. Det kan du enkelt gjøre noe med.

Pulsen etter at du har vært på løpetur. Hvilke nyhetsartikler du leser først. Hvor du sist kjøpt kaffe. Hvilke nettsteder du besøker. Hvem du ringer og sender e-post til… Det genereres data om din mobilbruk hver gang du surfer, bruker apper, fotograferer, lytter til musikk, ringer, betaler eller beveger deg med mobiltelefonen.

Spor til nytte og besvær

Noen ganger kan det være til stor nytte for deg at data fra bruk av telefonen deles, for eksempel ved at det utvikles kunstig intelligens som gjør at du får en stadig bedre brukeropplevelse. Andre ganger er dette data som har stor kommersiell verdi for annonsører eller andre som ønsker å vite mer om deg.

I Techstep er vi opptatt av at alle bør ha et bevisst forhold til personvern, inkludert praktisk kunnskap om hvordan du selv kan styre hvilke data som deles – enten det er som privatperson eller som ansatt. En av våre nærmeste samarbeidspartnere, Apple, sier det så sterkt at personvern bør være en grunnleggende menneskerett.

Med iOS, operativsystemet som brukes på iPhoner og iPader, og Safari som nettleser, har du innebygget sikkerhet mot at din aktivitet spores mellom ulike nettsteder. Du må faktisk aktivt slå på sporing mellom nettsteder dersom dette skulle være noe du ønsker.

Når du tar et bilde, besøker en nettside, eller du stiller et spørsmål til den stemmestyrte hjelperen, eller henter en veibeskrivelse, når du kjøper noe med betalingsappen mobilen… Hvor komfortabel er du med at det dukker opp en annonse for noe som ligner på dette neste gang du er på Facebook eller leser nyhetene? Hva har skjedd, og hva vet noen om deg?

 

Enda mer relevant med mobile arbeidsplasser

Slike hendelser mener vi er eksempler på sviktende personvern for oss som privatpersoner. Enda viktigere blir dette spørsmålet når telefonen er finansiert og driftet av arbeidsgiver. Hva skal arbeidsgiver ha rett til å vite om din mobilbruk – i arbeidstiden og på fritiden? Det er en problemstilling som blir mer relevant jo mer mobil arbeidsstyrken blir

Techstep gir praktisk bistand til å sette opp operativsystemet slik at det beskytter bedriftens sensitive data og samtidig ivaretar den ansattes personvern.

Vi jobber fra hvor som helst, bytter sømløst mellom privat og profesjonell bruk av mobiltelefonen – og skaper elektroniske spor hver gang. Der IT-avdelingen har behov for at virksomhetens sensitive data ikke kommer på avveie, har ansatte en interesse av at personvernet blir håndtert på en sikker måte (selv når de ikke er fullt ut bevisst all risiko).

For oss i Techstep er det en selvfølge å hjelpe kundene til å forstå de avanserte sikkerhetsfunksjonene som er innebygget i mobiltelefonen. Vi gir praktisk bistand til å sette opp operativsystemet slik at det beskytter bedriftens sensitive data og samtidig ivaretar den ansattes personvern.

New call-to-actionSikkerhet og personvern uten å belaste IT-avdelingen

Som alt annet vi leverer til offentlige og private arbeidsplasser, behøver slik sikkerhet ikke belaste IT-avdelingen med merarbeid. Med for eksempel Apple Business Manager kan den ansatte selv konfigurere enhetene på en enkel og kraftig måte. Når Techstep drifter virksomhetens sentrale styringssystem for mobile enheter (MDM), kan vi sikre at bedriftsdata holdes adskilt fra personlige data.

Med Apple kan både den ansatte og virksomheten være trygg på at appene, internettjenestene og operativsystemet iOS har strenge regler for personvern, som kommer den ansatte til gode. At det hjelper bedriften å overholde det ansatte forventer av personvern – og loven krever – mener vi også er utelukkende positivt.

Skal vi ta en prat om hvordan Techstep og Apple sammen kan hjelpe din virksomhet til neste generasjons mobile arbeidsplass og krav til personvern – med minimal belastning for IT-avdelingen?

Vil du vite mer - kontakt oss