Når har du sikkerhet Knox?

Smarttelefoner har aldri vært viktigere som arbeidsverktøy, og derfor blir sikkerhet på mobile enheter bare mer og mer avgjørende. Heldigvis gjør Techstep og Samsung Knox det enklere enn noensinne for bedrifter å sikre utstyret sitt.


Nordmenn er et digitalt folkeslag, og det siste året har forsterket det som en del av vår identitet. I 2020 økte datatrafikken på nasjonens telenett med 108 petabyte. Det er opp 27 prosent fra 2019, en økning som faktisk tilsvarer all mobildatabruk i hele Norge så nylig som i 2015.

Samtidig har pandemien påvirket næringslivets forhold til teknologi: En undersøkelse fra McKinsey viser at mens annenhver bedrift før pandemien betraktet teknologi som et verktøy for å kutte kostnader, er det nå bare 10 prosent som gjør det. Samtidig jobber 38 prosent – nær 2 av 5 bedrifter – for å gjøre teknologi om til et konkurransefortrinn for virksomheten, og hver femte virksomhet er faktisk i full sving med å omdanne seg til å være en teknologibedrift.


Vi vet dessuten at fire av fem arbeidstakere sjelden eller aldri jobber bak en kontorpult, men i steden tilbringer det meste av tiden sin på farten, der kundene er og verdiene skapes. Uansett om din organisasjon er en av dem som vil gjøre teknologibedrift ut av seg, krever moderne forretningsdrift både at dere får kommunisert oppdatert nøkkelinformasjon ut til de ansatte, og ofte at de kan melde tilbake forretningskritiske data som virksomheten behøver.

Start å se Techstep Masterclass

Råsterk sikkerhets-combo
Alt dette gjør at den datamaskinen som dine ansatte har i lommen er noe mye mer enn en smarttelefon – den er et strategisk verktøy som aldri har vært viktigere for din virksomhets fremtidige konkurransekraft. Derfor blir det viktigere enn noen sinne for ethvert selskap å ikke bare utstyre sine ansatte med velfungerende mobile enheter, men også å ha full kontroll på sikkerheten til disse enhetene til enhver tid.

– Det er et viktig poeng at de ansatte må ha riktig verktøy, og det må leveres uten at den ansatte selv er ansvarlig for at det fungerer som det skal. De må få dem ferdig levert i hånden, og de skal administreres for dem hele tiden, sier Michael Amundsen, Key Account Manager B2B i Samsung Norge.

Samsung-Erik og MichaelNettopp derfor er kombinasjonen av Techsteps Mobile Management Solutions (MMS) og Samsungs Knox Configure så knallsterk: For selskapets administratorer blir det ikke bare mulig å administrere samtlige ansattes mobiltelefoner, det blir også enkelt å gjøre det. Alt dette betyr at for deg som skal administrere såkalt «purpose devices» – enheter som de ansatte bare bruker i jobbsammenheng og ikke skal ha med seg hjem – gir Samsung Knox Configure følgende fordeler:

  • Du kan konfigurere standardinnstillinger på forhånd og dermed eliminere behovet for at brukerne behøver å foreta seg noe. Gjør du endringer senere, vil disse oppdateres automatisk på de berørte enhetene.
  • Det blir lett å distribuere apper og plassere dem der dere ønsker å ha dem på hjemskjermen, samtidig som det er enkelt å fjerne unødvendige forhåndslastede apper i den innledende installasjonsprosessen.
  • Multi-app- eller single-app-modus gjør det lett å bruke enheter som dedikerte kiosker.
  • Det er mulig å endre funksjoner på hardware-knapper slik at det blir raskt å starte bestemte apper eller utføre egendefinerte kommandoer.
  • Enkelt å sette firmaets egen branding på hjemskjerm og oppstartanimasjoner.
  • Skjul felt for notifikasjoner og andre elementer som skaper støy for brukeren.
  • Lett å endre innstillinger sånn at sluttbruker ikke kan oppdatere programvare eller gjøre såkalt factory reset.
Dette er bare noen av de fordelene som flest setter pris på i Knox Configure – ta gjerne en titt på den komplette oversikten over funksjonaliteten, eller ta kontakt med Techstep for ytterligere informasjon.

Enklere hverdag
– Kort oppsummert så gir Knox Configure organisasjonen større frihet til, og bredere muligheter for, skreddersøm på Samsung-enheter enn det som er mulig gjennom noe annet verktøy. Hverdagen blir rett og slett både enklere, rimeligere og tryggere med Knox, sier Amundsen.

Han påpeker at det ikke er uvanlig for bedrifter å gjøre endringer på enhetene gjennom eventuelle andre EMM-løsninger de måtte ha, men alle andre løsninger har et snevrere og mindre funksjonelt utvalg av muligheter og brukervennlighet enn man får gjennom Knox Configure.

– Dette er en stor fordel også for de ansatte, fordi det gir en langt mer sømløs opplevelse når mange utfordringer løses uten at de egentlig merker dem eller behøver å tenke på det. Det handler om å tilpasse verktøyene etter jobben istedenfor at det blir omvendt, slår Amundsen fast.

samsung_knox_enrollmentv2

Få gratis tilgang til opptak av vårt webinar, hvor Pär Andersson og
Anders Eklund i Techstep
viser deg grensesnittet til Samsung Knox.