Med alt på ett brett

Det vanskelige for Vy buss har ikke vært å gi 7 000 bussjåfører eget nettbrett , men å få på plass alt av digitalisering, apper og prosessforbedringer i bakkant. Det er alt dette som skaper resultatene i organisasjonen.

Digitalisering i Vy Buss AS

Selskapet står midt i et prosjekt som skal utstyre samtlige av selskapets rundt 7 000 bussjåfører med nettbrett. Dette forbedrer arbeidsflyten, gir dem direkte tilgang til flere interne systemer og åpner for mer digitalisert kommunikasjon i selskapet.

X

En bussreise inn i fremtiden

Lær mer om hvordan Vy realiserte sitt nettbrettprosjekt. I denne filmen får du innblikk i apper og utstyr Vy har valgt, samt fordeler disse gir.

Se filmen

Utfordringen

Organisasjonen begynte allerede i 2014 å kjenne et veldig sterkt behov for å skape en felles, digital plattform. Bussektoren har endret seg veldig, og det finnes nå mange ulike systemer en bussjåfør kan behøve tilgang til. Vy buss har hatt et intranett lenge, men det var ikke så greit for sjåførene å følge med der. Det stod noen skjermer fremme på pauserom på stasjoner, og de som hadde smarttelefon kunne logge seg på om de ønsket. Sjåførene trengte imidlertid en litt mer personlig plattform som både kunne gi dem tilgang til virksomhetens systemer og mulighet for enklere, åpnere kommunikasjon mot resten av organisasjonen. I tillegg har selskapet tidligere hatt en sjåførhåndbok som de skjønte at de måtte få bort fra papir og over på et digitalt medium.

Vil du vite mer om hvordan Vy buss fikk dette til?

Løsningen

Ordningen ble å utstyre sjåførene med hvert sitt Samsung nettbrett til bruk både før og etter arbeidsdagen. På nettbrettet har sjåførene ulike applikasjoner som gjør det enklere å rapportere feil og avvik ved kjøretøyet, og det innrapporterte kommuniseres direkte videre til verksted. Videre har sjåførene mail og timelister, e-læringsverktøy, og en app som kommuniserer med bussen og registrerer hvordan sjåføren kjører. 

Techstep har vært leveransepartner for komplett løsning som innebærer blant Enterprise Mobility Management fra VMware (EMM), rådgiver for oppsett, konfigurasjon og riktige arbeidsprosesser mellom systemene bak nettbrettene og applikasjonene. I tillegg har Techstep levert all nødvendig hardware, effektive serviceløsninger og et system for restverdihåndtering, sikker sletting og grønn håndtering av utrangert utstyr.

 

Alt dette til til en fast pris pr bruker pr måned som gir en forutsigbar kostnad for Vy buss.

 

 

Les hele historien

Hva de har oppnådd

  • Sjåførene har fått et ordentlig arbeidsverktøy som det er mange fordeler med
  • Administrativt ansatte kan bruke tiden på noe annet enn å dele ut papirer
  • Sjåførene finne alt på ett sted, og det er lett å finne
  • Sjåførene kan enkelt ta et bilde og sende det inn
  • Det blir mindre telefoner til driftssentralen og lokal ledelse
  • Nettbrettet er et fantastisk arbeidsverktøy, dette er uten tvil fremtiden.
X

Bjørkelangen Blues

Mange reiser med buss hver dag. Se filmen som viser hvordan Vy buss har forbedret kundeopplevelsen ved hjelp av mobilteknologi

 

 

 

Enterprise Mobility Management

EMM er en sentral komponent for å kunne rulle ut, administrere, sikre og ta tilbake mobilt utstyr. Alle oppdateringer og kontroll skjer fjernstyrt, og eliminerer dermed behov for fysisk involvering av IT-avdelingen. 

Les mer

Samsung

 

Vy Buss har gjort mange gode valg. Samsungs nettbrett gir mye verdi for pengene og er robuste i daglig bruk. Med Samsungs fokus på sikkerhet mottar nettbrettene kontinuerlig nødvendige sikkerhetsoppdateringer. Samsung KNOX gjør at  oppstart og utrulling blir gjort effektivt og enkelt. Samsungs løsning fungerer godt sammen med Enterprise Mobility Management-plattformen WorkspaceONE fra VMware.

Les mer

Vil du vite mer? Kontakt oss i dag!

Ta kontakt med oss, og vi finner den løsningen som passer best for din virksomhet - sammen med deg.