Med alt på ett brett

Det vanskelige for Vy buss har ikke vært å gi 7 000 bussjåfører eget nettbrett , men å få på plass alt av digitalisering, apper og prosessforbedringer i bakkant. Det er alt dette som skaper resultatene i organisasjonen.

Digitalisering i Vy Buss AS

Selskapet står midt i et prosjekt som skal utstyre samtlige av selskapets rundt 7 000 bussjåfører med nettbrett. Dette skal forbedre arbeidsflyten, gi dem direkte tilgang til flere interne systemer og åpne for mer digitalisert kommunikasjon i selskapet.

Utfordringen

Organisasjonen begynte for noen år siden å kjenne et veldig sterkt behov for å skape en felles, digital plattform. Bussektoren har endret seg veldig, og det finnes nå mange ulike systemer en bussjåfør kan behøve tilgang til. Vy buss har hatt et intranett lenge, men det var ikke så greit for sjåførene å følge med der. Det stod noen skjermer fremme på pauserom på stasjoner, og de som hadde smarttelefon kunne logge seg på om de ønsket. Sjåførene trengte imidlertid en litt mer personlig plattform som både kunne gi dem tilgang til virksomhetens systemer og mulighet for enklere, åpnere kommunikasjon mot resten av organisasjonen. I tillegg har selskapet tidligere hatt en sjåførhåndbok som de skjønte at de måtte få bort fra papir og over på et digitalt medium.

Vil du vite mer om hvordan Vy buss fikk dette til?

Løsningen

Ordningen ble å utstyre sjåførene med hvert sitt Samsung nettbrett til bruk både før og etter arbeidsdagen. På nettbrettet har sjåførene ulike applikasjoner som gjør det enklere å rapportere feil og avvik ved kjøretøyet, og det innrapporterte kommuniseres direkte videre til verksted. Videre har sjåførene mail og timelister, e-læringsverktøy, og en app som kommuniserer med bussen og registrerer hvordan sjåføren kjører. 

Techstep har vært leveransepartner for nettbrettene og rådgiver for blant annet administrasjonsløsningen – en såkalt EMM (Enterprise Mobility Management) fra VMware. Oppsett og distribusjon har vært enkelt nok, men prosessen for å få på plass riktige arbeidsprosesser og et velfungerende lagspill mellom systemene bak nettbrettene og appene som sjåførene har fått i hende, ble desto mer kompleks. 

 

Les hele historien

Hva de har oppnådd

  • Sjåførene har fått et ordentlig arbeidsverktøy som det er mange fordeler med
  • Administrativt ansatte kan bruke tiden på noe annet enn å dele ut papirer
  • Sjåførene finne alt på ett sted, og det er lett å finne
  • Sjåførene kan enkelt ta et bilde og sende det inn
  • Det blir mindre telefoner til driftssentralen og lokal ledelse
  • Nettbrettet er et fantastisk arbeidsverktøy, dette er uten tvil fremtiden.

En busstur

Mange reiser med buss hver dag. Se filmen som viser hvordan Vy buss har forbedret kundeopplevelsen ved hjelp av mobilteknologi

 

 

 

Enterprise Mobility Management

EMM er en sentral komponent for å kunne rulle ut, administrere, sikre og ta tilbake mobilt utstyr. Alle oppdateringer og kontroll skjer fjernstyrt, og eliminerer dermed behov for fysisk involvering av IT-avdelingen. 

Les mer

Samsung

Vy Buss gjort mange gode valg. Blant annet gir Samsungs nettbrettet mye verdi for pengene, og Enterprise Mobility Management-plattformen WorkspaceONE fra VMware er en løsning som vi har svært gode erfaringer med.

Les mer

Vil du vite mer? Kontakt oss i dag!

Ta kontakt med oss, og vi finner den løsningen som passer best for din virksomhet - sammen med deg.