Tilgjengelighet

Tilgjengelighet er en av våre kjerneverdier

Tilgjengelighet er en av 3 kjerneverdier som ligger til grunn for vårt skolekonsept i tillegg til kreativitet og mobilitet. iPad har gode, innebygde hjelpefunksjoner med støtte for personer med nedsatt syn, hørsel, motorikk, eller lese- og skrivevansker.

Det skal være enkelt å være kreativ og lære - når som helst og hvor som helst. Vi beskriver bare noen av mulighetene og funksjonene som er bygget inn i iPad.

Tilgjengelig funksjoner

Syn

Skjermleseren VoiceOver forteller eleven nøyaktig hva som vises på skjermen. En kan navigere ved hjelp av bevegelser eller en leselist. Skjerm­tilpassing støtter fargeblindhet og andre synshemminger. Lupe fungerer som et digitalt forstørrelses­glass.

Hørsel

iPad er utviklet for å gi døve og hørselshemmede samme muligheter for å lære og skape. FaceTime passer fint for personer som kommuniserer ved hjelp av tegnspråk. Og med Skriv til Siri-modusen kan du stille spørsmål, angi påminnelser og gi kommandoer for funksjoner du bruker i skolen hver dag.

Mobilitet

Med iPad kan du ta med deg ideene dine overalt. Bryterkontroll lar deg kontrollere tastaturer på skjermen med et enkelt trykk. Bare si det til Siri, så får du hjelp i hverdagen. Og med AssistiveTouch kan du gjøre et knip om til et trykk eller tilpasse andre bevegelser så de passer for deg.

Læring

iPad gjør det mulig å lære, utforske og skape slik du tenker. Hvis du foretrekker å høre det du leser eller skriver, kan du få skjermteksten lest høyt med Les opp skjerm. Leser-funksjonen i Safari reduserer visuelt rot når du surfer på nettet. Og Begrenset tilgang hjelper deg å holde fokus på én app om gangen.

Hvordan aktivere funksjoner for tilgjengelighet på iPad?

  1. Trykk på «Innstillinger» på Hjem-skjermen og velg «Generelt»
  2. Velg «Tilgjengelighet»
  3. Slå på funksjonene du ønsker å bruke.

Foreldre, lærere eller terapeuter kan begrense iPaden til én app og bestemme hvor mye tid som brukes i hver app.

Vil du vite mer om iPad og tilgjengelighet? Følg lenken til Apple sine sider.

Vil du vite mer om våre løsninger innenfor skole?

Kontakt oss så hjelper vi deg videre.