BlackBerry Messenger Enterprise

Når en BBM Enterprise-bruker sender en melding, er samtalen alltid sikret med sterke kryptomekanismer. Dette gir en rik meldingstjeneste, mens sikkerheten er ivaretatt uten plunder og heft for brukeren.

Sikker kommunikasjon for din virksomhet

BBM® Enterprise har alt man trenger i en messenger-løsning: Chat, tale og video med én eller flere personer uavhengig av om man bruker smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. BBM® Enterprise skiller seg ut med bransjeledende personvern og ende-til-ende-kryptering i all kommunikasjon og datalagring. Løsningen er tilgjengelig for enheter på Android, iOS, Windows og macOS, og er derfor ideell for alle organisasjoner som trenger fullgod sikkerhet i sin kommunikasjon.

 

Vær tilkoblet når som helst, hvor som helst: Løsningen gjør det enkelt å få tak i kollegene umiddelbart – alle ansatte kan søkes opp gjennom katalogtjenesten, og så kan man sende dem melding med ett trykk. Brukerne kan enkelt bytte mellom PC/Mac, smarttelefon eller nettbrett og alltid være oppkoblet.

Kommuniser internt og eksternt: Ansatte kan chatte med kryptering og høy grad av sikkerhet med andre BBM Enterprise-brukere i organisasjonen. Det er også mulig å opprette godkjente forbindelser til eksterne miljøer eller individuelle brukere. Dette gjør løsningen ideell for eksempel til kommunikasjon på eller mellom sykehus. BBM Enterprise-administratorene velger hvilke virksomheter man stoler på, og ansatte i disse virksomhetene kan søke hverandre opp og starte chat uten først å legge hverandre til som kontakter.

Raskere avgjørelser

BBM Enterprise tilbyr alle kjente meldings- og konferansefunksjoner, som for eksempel:

  • Sende filer for rask godkjenning og tilbakemelding
  • Dele lokasjon umiddelbart for å gjøre det enklere å møtes ansikt til ansikt
  • Eskalere viktige meldingsutvekslinger til samtaler og videosamtaler
  • Dele lenker til åpen gruppechat for kolleger og eksterne brukere
  • Tidsbegrense meldinger sånn at de slettes en bestemt tid etter de er lest
  • Redigere, slette og kalle tilbake sendte meldinger
  • Videresende meldinger på trygt vis fra én sikker chat til en annen

 

Flere lag med sikkerhet

  • BBM Enterprise-appen tilfredsstiller GDPR-kravene.
  • All kommunikasjon mellom BBM Enterprise-klientene og BlackBerrys infrastruktur sikres med en TLS-kryptering. Dette gjør at det ikke er mulig å avlytte, endre eller på annet vis tukle med BBM Enterprise-meldinger.
  • Alle meldinger mellom BBM Enterprise-brukerne er ende-til-ende-kryptert. Alle nøkler, både symmetriske og asymmetriske, blir generert i appen av et FIPS 140-2-valuert kryptobibliotek, som i tillegg utfører alle krypteringsfunksjoner.

Enkel forvaltning for IT-avdelingen

BBM Enterprise-administratorene kan selv innføre og oppdatere brukere, lisenser og sikkerhetsinnstillinger, og det er enkelt å tilføye tiltrodde bedrifter.

All forvaltning skjer gjennom skyløsningen BlackBerry UEM, og organisasjoner som vil bruke løsningen behøver derfor ikke å kjøpe maskinvare, installere servere eller ta ansvar for å holde applikasjoner og operativsystem oppdatert. Om man ønsker å arkivere meldinger, er det både mulig og enkelt gjennom BlackBerry UEM.

Sertifiseringer

Som et eksempel på styrken i sikkerheten og funksjonaliteten i BBM Enterprise, kan det nevnes at løsningen er godkjent for bruk i HIPAA-kompatible miljøer. Her stilles det blant annet krav til at innholdet i meldinger som utveksles gjennom løsningen blir konfigurert på en måte som gjør ikke engang BlackBerry kan dekryptere det.
 

Se et eksempel på bruk av BBM Enterprise i et sykehusmiljø: 
youtu.be/lK7-AZxiLXQ

 

Sikker kommunikasjonsløsning for din bedrift

Vil du vite mer om BBM®Enterprise? Kontakt oss i dag!